Здравейте колеги вече съм притежател на алфата(166 2.0 ts) на колегата PISA_MISHO, взех я на 14.този месец на връх велик ден без да я до оглеждам много,а и аз не съм много в час, вярвах му понеже я вземах на лизинг та си казвах нали ще се виждаме не вярвам да ме измами.На другия ден сутринта запалих "красавицата" без проблем но за моя изненада от ауспуха почна да бълва черен дим не някакви малки облачета, а огромни черни кълба който след минути се смени на бял.Сам се успокоих казах си може да е от свещите или нещо друго дребно да не се панирам ще дойде майстора да я погледне и ще видим, е дойде и след 15м оглеждане и пробване направо ме закопа с думите "двигателя е заминал,съединител,окачване и тн" вярвам му приятели сме повече от 15 години,внася повредени или ударени бмв и мерцедеси поправя и продава.Та въпроса ми е колко ще ми струва цялостен ремонт на двигателя (без работата) или е по добре да търся друг, а той колко ли струва ? Абе да ви кажа хванах се в чудо а и разхода и ме шашна Плевен-Търново 18л (около95km) Моля за съвет хора искат да помогнат,а не богатите хорица с високопарни съвети.
Известие
Collapse
No announcement yet.
мислех че в този форум има алфисти а не мошеници !!!
Collapse
X
-
По-добре друг двигател(ако търсиш евтиния вариант, който има успеваемост 50/50 зависещ от късмета ти), но по-сигурният, но и по-скъп начин основен ремонт при който не се знае какво ще изкочи като се отвори мотора. Това са мои лични виждания за нещата.
П.П. Като е от форума това неозначава, че трябва да му вярваш, то във подобни форуми има много кретени, които гледат да си пробутат боклуците.Last edited by Omni; d.m.y г., 21:36.ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
-
За да се даде заключеие "двигателят е заминал" следва да се извърши поне следното:
1 - Да се направи диагностика.
2 - Да се премери компресия.
3 - Да се премери маслено налягане.
4 - Да се провери за евентуален пробив между охладителната система и маслени пътища.
Всичко това направено ли е?
Чува ли се тракане от двигателя?
Може причината за пушека и високия разход да е дебитомер, ламбда сонда.............
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Както и температурен датчик ... може да е задръстен и сепаратора в капака на клапаните и от там да пропушва бяло.. А дали да се ремонтира този двигател или да се копува друг .. и в двата случея първо трябва да се отвоеи двигателя.. Респект към твоят приятел и майстор.. но аз бих си оставил 16 клапановия твинспарк в ръцете на някой който има идея какво се случва в двигателя... ако беше близо до пазарджик веднага бих те посъветвал кой ще направи двигателят ти.. за другите обасти колегите да кажат. Специално от опит казвам че не всеки може да ги прави ... както трябваFiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE
Comment
-
Първоначално публикувано от milcho1976 Покажи съобщениеБлаодаря ви но колкото и да пиша полза няма, остава отчаянието и да мисля как да изляза от тази ситуация,наработеща кола +лизинг !
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------
Да май така щте стане !!!
Всеки на твоето място би бил.
Моят съвет е да подложиш нещата на по-задълбочена проверка.
Може да се окаже, че е съвсем дребен проблем (говоря за двигателя)
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от milcho1976 Покажи съобщениеЗдравейте колеги вече съм притежател на алфата(166 2.0 ts) на колегата PISA_MISHO, взех я на 14.този месец на връх велик ден без да я до оглеждам много,а и аз не съм много в час, вярвах му понеже я вземах на лизинг та си казвах нали ще се виждаме не вярвам да ме измами.На другия ден сутринта запалих "красавицата" без проблем но за моя изненада от ауспуха почна да бълва черен дим не някакви малки облачета, а огромни черни кълба който след минути се смени на бял.Сам се успокоих казах си може да е от свещите или нещо друго дребно да не се панирам ще дойде майстора да я погледне и ще видим, е дойде и след 15м оглеждане и пробване направо ме закопа с думите "двигателя е заминал,съединител,окачване и тн" вярвам му приятели сме повече от 15 години,внася повредени или ударени бмв и мерцедеси поправя и продава.Та въпроса ми е колко ще ми струва цялостен ремонт на двигателя (без работата) или е по добре да търся друг, а той колко ли струва ? Абе да ви кажа хванах се в чудо а и разхода и ме шашна Плевен-Търново 18л (около95km) Моля за съвет хора искат да помогнат,а не богатите хорица с високопарни съвети.
Тази кола я закачах на диагностика февруари, щото не палеше и се оказа, че е замръзнало горивото.Нямаше никакви грешки.
Преди това я беше "правил" някакъв "специалист", дето знанията му стигаха до автомобили с делко.
После и се счупи "паразитната" ролка на пистовия ремък.
Между другото, регулаторът на рейката е ръчкан и капе гориво.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеЗамръзнал бензин ?!sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
Comment